Klaverstemning

Klaverstemning


    Jeg har, siden jeg var ganske ung, været meget fascineret af, hvordan klaverer og flygler fungerer indeni. Som teenager begyndte jeg med at stemme mit dengang 100 år gamle opretstående Hornung & Møller-klaver (der kun kunne holde stemningen en god uges tid) med en svensknøgle og nogle viskelædere. Jeg har siden da løbende udvidet både evner og værktøjskasse betydeligt, og jeg stemmer og vedligeholder nu klaverer og flygler regelmæssigt rundt omkring, både ved private, institutioner og koncertsteder.


    Jeg kan også foretage mindre reparationer samt justeringer af mekanikken; småting klares med det samme uden ekstra beregning. Bedømmer jeg, at jeg ikke vil kunne løse en reparationsopgave eller lign. tilfredsstillende, henviser jeg gerne til en anden.


    Jeg er ikke certificeret klaverstemmer eller instrumentmager, derfor er mine priser lavere. Jeg har til gengæld mange års erfaring og har stor fokus på omhyggelige stemninger, der holder. Jeg vil hellere bruge længere tid på en stemning end efterlade et resultat, jeg ikke føler, jeg kan stå inde for.

Klaverstemning  

Almindelig stemning af klaver eller flygel. Tager typisk 1-3 timer, alt efter instrumentets tilstand, og om der er behov for optrækning af kammertonen (inkl. i prisen)

kr. 800,-


Rengøring  

Mekanikken i klaverer og flygler kan være følsom overfor støv og skidt, og derfor kan det være en god ide at få instrumenterne gjort grundigt rent indvendigt såvel som udvendigt.

kr. 500,-


Justering  

Mekanikken i et klaver eller flygel består af rigtigt mange små dele, der skal arbejde sammen på en helt bestemt måde, men efterhånden som det bliver brugt, kan nogle af delene trænge til at blive justeret eller udskiftet, så anslag og klang forbliver optimal. 

Jeg har ikke en fast pris på sådan en opgave, da den afhænger af instrumentet og opgavens omfang. Det kan med fordel aftales ifm. med en stemning.
Er der længere end 50 km til en opgave, tager jeg et beskedent kørselstillæg, men hvis jeg kan samle flere opgaver i samme område, bliver det billigere, da kørslen så deles. Kontakt mig gerne for et tilbud.

  

Priseks. inkl. kørsel:

Aalborg:   kr.  800,-

Hjørring:   kr.  900,-

Frederikshavn:   kr.   975,-

Skagen:   kr. 1.050,-

Holstebro:   kr. 1.075,-

Aarhus:   kr. 1.100,-

Esbjerg:  kr. 1.250,-

Odense:   kr. 1.375,-